ALI RAHIM & HINA JAMELLE. CONTEMPORARY ARCHITECTURE PRACTICE NEW YORK SHANGHAI  2017. ALL RIGHTS RESERVED

  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey LinkedIn Icon

174 Hudson Street.

6th Floor

New York. New York 10013

Tel: + 212 366 9333

2200 Wenxiang Rd 9th floor. 

Songjiang District.

Shanghai. China 201620

Tel: +86 [21] 3701 0320

 

1/1
 
 
 

LOCATION

PROGRAM

SIZE

STATUS

CLIENT

TEAM

London, UK

Cultural

-

Schematic Design

Serpentine Galleries

Architecture: Ali Rahim, Hina Jamelle, Bob Simon, Nicola Beck, Julia Fleckenstein, Michael Woegerbauer.

地点

项目类型规模

状态

业主

团队

英国,伦敦
文化

-

概念设计

建筑设计 Ali Rahim, Hina Jamelle, Bob Simon, Nicola Beck, Julia Fleckenstein, Michael Woegerbauer.

1/1

From far the pavilion sits in the park. Moving closer the unexpected impact on the ground becomes visible and increasingly dominant. The visitor is guided towards and along the structure which starts to hover above and allows for entering the interior space below the ground level.

The focus is guided upwards to the open ceiling while framing the sky. The London cloud carpet becomes a protective layer. As a consequence the pavilion design results in a reinterpretation of a grey sky as a calming environment.The main circulation curve is a continuous move through the site and pavilion, while optional pathways provide alternative experiences. The relationship between user and object is constantly shifting, from entertained, in control, being surveilled or threatened.

The circulation from exterior to interior is articulated on the ground defined by separate seams that align and break up to a rich pattern in the interior to join ground and object to one shell. Spatially the pavilion allows for flexible events due to a combination of linear guidelines and functional pockets allowing for lounging sitting, drinking and eating.

在远处的坐落在公园里的蛇形馆,越接近它就越能感受到,那种无法预料的冲击力越来越明显,越来越占据着主导地位。 访客继续前进,沿着向上悬挑的建筑结构指引,沿着逐渐下沉的路线,来到了进入室内的地下入口。

设计将聚焦引向一个露天顶面,将天空框成一幅画。伦敦云毯成了保护层。展馆的设计也因此重新诠释了伦敦的灰色天空,将其作为一个宁静的氛围。